Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

KUDÜSTE EZAN SESLERİ

Ağladım.. ağladım göz yaşı keselerimde yaş kalmayana dek Kudüs'ü dinledim o gece yarısında, iyice anlayana dek...  Başım ağrıyor, kaşlarım ağırlaşıyor düşündükçe hali, Selahaddin'in niye gülmediği şimdi daha da belli... Her zerremle utanıyorum şu anki halimden, Benim imanım eksik mi Selahaddin'inkinden?  Anadolu'dan geçen Haçlılara niye dur dedi atalarımız? O zamanlar namusumuza ne güzel sahip çıkarmışız. Şimdi kim nerde ne yapıyor bizi hiç alakadar eder mi? Gerici değiliz biz ayol biraz modern olalım değil mi?  Lanet olsun bizi bu hallere düşürenlere! Dünya ile oyalayıp gözümüze perde çekenlere. Yazıklar olsun elbet, bu oyuna düşen bizlere de! Nasıl oldu da değiştik bu kadar kısa sürede?  KUDÜSTE EZAN SESLERİ YOK ama sesimiz çıkmıyor! Memnun muyuz halimizden, niye kimse uyanmıyor? Bu duruma sela gerek, bari Kudüs'te o okunsa, Ama doğru, onu okuyacak müezzin de maphusta...  Nasıl hesap vereceğiz o çetin sorgu gününde? Gözlerimizi yummadan kör olmuşuz yeryüzünde. Zal

YAŞAMA SANATI

 



  Yaşam Allah’ın bizlere verdiği, doğumumuzdan ölümümüze kadar geçen süreye verilen isimdir. Bizler neden yaşadığımızı sorgularız, araştırırız ve sonuca varmayı hedefleriz. Peki kaçımız bu sorunun cevabını araştırarak bulabilir ? Biraz zor, öyle değil mi ? Evet gerçekten zor, çünkü neden yaşadığımızı yaşarken öğrenmeye çalışıyoruz. 

  Benim hayat görüşüme göre yaşam amacımız Hakk’ı bulmaktır. Allah bizlere bu ömrü kendisini bulabilmemiz, ona ibadet etmemiz ve Dünya’yı güzelleştirmemiz için vermiştir. Hakk’ı bulursak huzur buluruz, iyilik yaparsak iyilik görürüz ve Allah’a ibadet edersek bu alemdeki yaşamımızdan sonrasına hazırlanırız. İnsan Dünya’ya su gibi gelir. Temiz suyun kirlenmesi misali bizler de dünya hayatımızı yaşarken kirleniriz, yıpranırız. Ama en nihayetinde geldiğimiz yere döneriz. Geldiğimiz yere dönerken yanımızda getireceğimiz iyilikleri, sevapları bu Dünya’da hazır etmeliyiz ki gerçek meskenimizde rahat edebilelim. Velhasılıkelam bu Dünya aleminde kalacağımız süre fazla değildir. Bu kısa süre içerisinde kötülüklere karşı durmayı bilmeliyiz. Hakk’ı aramalıyız ve esas gideceğimiz yer için hazırlığımızı yapmalıyız. Ahirete göçerken bu Dünya’ da hazırladığımız bavulumuza iyiliklerimizi, mutlu anlarımızı, sevindirdiklerimizi, sevaplarımızı bolca dolduralım ki yaşamımız iyi geçsin. Her zaman mutlu olmaya, ümitvar olmaya gayret edelim. İşte o zaman bu Dünya’dan almamız gerekenleri alırız. İşte o zaman Dünya’da mutlu olabiliriz. Ve işte o zaman Dünya’nın güzelliklerine şahit oluruz. Hayal edemeyeceğimiz kadar güzel bir yaşam süreriz. Hem bu Dünya’dan hem de öbür Dünya’dan tat alabiliriz. Peki acılarımız hiç olmayacak mı yaşamımızda ? Elbette olacak, bu dünya imtihanından geçebilmemiz için elbette acılar yaşayacağız. Ama acılarımıza bakıp üzülmek yerine sevinebilmeyi öğrenirsek meseleyi kavrayabiliriz. Yaşadığımız durumun kötülüğüne bakıp üzülmek yerine kimden geldiğine bakıp sevinmeyi öğrenmeliyiz. Bu meseleyi de kavrarsak, yaşamımızda ki acılarımıza bile gülerek bakmayı öğrenirsek sizce de her şey daha da güzelleşmez mi ? Mesela çok sevdiğimiz bir yakınımız vefat ettiği vakit üzülürüz ama aslında o kişinin Hakk’ın rahmetine kavuşmasına bakarsak onun adına sevinebiliriz. Hani derler ya ‘’ Doğduğun gün sen ağladın onlar güldü. Öldüğün gün onlar ağlasın sen gül’’ çok doğru bir söz değil mi. Dünya’da mazlumları güldürebilirsek ölüm günümüzde de biz gülebiliriz. Bu Dünya’dan gülerek ayrılabilmeyi Rabbim herkese nasip etsin.



Ayhan ÖZKALE 

Yorumlar

Popüler Yayınlar